Bli medlem
  • Sms lån med anmärkning & ingen inkomst : Lån med betalningsanmärkning

Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Har du en betalningsanmärkning men vill ändå låna? Här diskuterar vi lån och banker som accepterar ansökningar trots betalningsanmärkning.
Molly

Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Molly » ons 11 jul 2012, 18:50

Finns det någon som ger sms lån till personer utan inkomst och som har anmärkning?

Behöver bara låna 1000 kr, får pengar den 25:e....

Kenta

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Kenta » tor 12 jul 2012, 18:18

Inte vad jag känner till... Dock intressant om det verkligen finns någon!

Inlägg: 1
Blev medlem: sön 04 nov 2012, 08:42

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav pengaridag » sön 04 nov 2012, 08:46

Privatlån utav privatperson till privatpersoner är ett alternativ. Det finns en som ger lån utav krav. skicka ett mail till pengaridag@gmail.com så ska det inte vara några problem.

Micko

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Micko » tis 04 dec 2012, 14:23

pengaridag skrev:Privatlån utav privatperson till privatpersoner är ett alternativ. Det finns en som ger lån utav krav. skicka ett mail till pengaridag@gmail.com så ska det inte vara några problem.

Tänker du på TrustBuddy eller? Tror de erbjuder lån mellan privatpersoner. Har inte etstat dem själv men det är ett intressant koncept.

Rollejkp

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Rollejkp » sön 09 dec 2012, 09:19

Micko skrev:
pengaridag skrev:Privatlån utav privatperson till privatpersoner är ett alternativ. Det finns en som ger lån utav krav. skicka ett mail till pengaridag@gmail.com så ska det inte vara några problem.

Tänker du på TrustBuddy eller? Tror de erbjuder lån mellan privatpersoner. Har inte etstat dem själv men det är ett intressant koncept.


Jag jar testat TrustBuddy. Det är mycket riktigt riktigt ett koncept som kallas Peer to peer -lending som innebär att privatpersoner lånar av varandra. Konceptet är relativt stort i USA och nu finns det alltså även i Sverige. Jag lånade 1000 kr en gång och det gick snabbt och enkelt. Nu funderar jag på att börja låna också :)

Nils-Ola

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Nils-Ola » mån 10 dec 2012, 11:46

Tror alla långivare kräver någon form av inkomst enligt villkoren. Sen om de verkligen kontrollerar detta är ju en annan femma. Tror det är just detta som de har fått kritik för.

Inlägg: 15
Blev medlem: tis 20 nov 2012, 09:00

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Jossan76 » lör 22 dec 2012, 18:28

Om du inte har någon inkomst så bör du nog fokusera på att skaffa det så fort som möjligt. Väldigt enkelt att hamna i en svår skuldfälla om man inte har någon inkomst och bara lånar och lånar. God Jul!

Nina

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Nina » ons 09 jan 2013, 10:52

Jossan76 skrev:Om du inte har någon inkomst så bör du nog fokusera på att skaffa det så fort som möjligt. Väldigt enkelt att hamna i en svår skuldfälla om man inte har någon inkomst och bara lånar och lånar. God Jul!


Håller helt med, kan dock vara svårt att hitta jobb i dessa tider :shock:

Inlägg: 22
Blev medlem: mån 14 apr 2014, 10:49

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Janina » mån 05 maj 2014, 09:48

Istället för att ta ett mindre lån, kan du inte försöka låna pengar av en släkting eller vän? De lär ju knappast ta ränta på lånet. :) Att behöva betala tillbaka en massa mindre lån är väl inte speciellt kul om man inte har någon inkomst.

Inlägg: 92
Blev medlem: fre 28 feb 2014, 11:20

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Jens » tor 15 maj 2014, 14:56

Nina skrev:Jag är villig att ge dig ett lån
kontakta mig först till följande adress


Vad är det för nissar som lägger sådana här kommentarer i forumet. Är ni seriösa?
Så vida ni inte har tillstånd att låna ut pengar från Finansinspektionen så bedriver ni kriminell verksamhet. Och ni som blir erbjudna lån från anonyma personer här med privata meladresser - akta er! Om de är villiga att låna ut pengar så hänger det med någon stor jäkla hake och ni lär inte kunna gå till finansinspektionen och klaga i efterhand.
Får obehagliga rysningar av det här.

Maria

Re: Sms lån med anmärkning & ingen inkomst

Inläggav Maria » fre 01 feb 2019, 01:16

Som jag har förstått det har alla oficiella långivare som policy att inte låna pengar till personer utan inkomst, även om några kanske tillåter en och annan betalningsanmärkning. Och orsaken är just att banker inte är välgörenhetsorganisastioner utan finansiella institut som går ut på att tjäna pengar genom de sätt de hjälper sina kunder på. Dessutom ska ju lån betalas tillbaka - annars skulle de heta gåvor ju, och därför måste de ta reda på om personen i fråga verkligen kommer att kunna betala tillbaka pengarna innan de säger ja. Eftersom de utgår från det logiska resonemanget att för att betala tillbaka pengar du lånat måste du ju ha ett jobb - var ska du annars få pengarna ifrån? rån? så tittar de på hur mycket du tjänar om året.

Nu räcker det ju inte med det heller, utan du ska också kunna klara avbetalningen utan att komma längre in i klistret själv. Säg att du lånar 10000 SEK och gör av med 18 000 i månaden. Med en avbetalningstid på 1 år och ränta inberäknad måste du tjäna åtminstone 20 000 i månaden - annars kommer du lite i sänder ligga längre och längre efter med avbetalningarna, kostnaderna kommer att öka, och till slut sitter du där med mindre pengar, en större skuld, och ingen möjlighet alls att kunna klara av det om du inte sätter dig själv på en svältdiet, plötsligt ärver några miljoner eller vinner på Lotto. Detta räknar ju inte bankerna med, eftersom det är väldigt få som har den turen och för det mesta händer det inte när man behöver pengarna som mest. Så svaret är nej.

Säg nu att du faktiskt är arbetslös, har samlat på dig några betalningsanmärkningar när du hade det bättre och faktiskt blev beviljad lån (vilket ju är ett extra bevis för banken att de inte ska låna till dig, kunde du inte betala tillbaka pengarna när du hade en inkomst, hur ska du då kunna göra det nu?) och sitter mitt i smeten för att du behöver en slant och ingen officiell långivare vill låta dig låna. Vad kan du göra? Inte mycket, men pröva på att fråga någon nära vän eller släkting om de kan undvara summan tills du kommer tillbaka på fötterna. Handlar det om en större summa kanske du ska fråga fler bekanta om mindre summor tills du får tillbaka pengarna. Det positiva med denna metod är att den som tycker om dig kommer inte att kräva ränta så på sätt och vis blir det billigare än att låna från banken. För att minimera problem och bruten vänskap, skriv ett kontrakt mellan er! Det skapar inte bara ett gott intryck, det är även mer bindande och kan motivera dig att betala tillbaka pengarna snabbare, vilket gör att personen som lånade dig pengar blir glad och kanske vill göra om det när du behöver pengar nästa gång. Du kan dessutom avgöra med personen i fråga om datum för återbetalning, vilket kan vara längre och mindre krångligt än hos banken. Det går tyvärr inte att låna större summor på detta sätt - men det kanske du också bör avstå från tills du får en regelbunden inkomst igen.

Ett sista tips: för allt du gör, acceptera inte erbjudande om lån från icke godkända långivare, hur bra det än låter! Det är ett utmärkt sätt att hoppa från askan i elden, på fler än ett sätt.

Annonser från lånforum.nu:

Återgå till Lån med betalningsanmärkning

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster