Bli medlem
  • Desperat : Banklån & Större Lån

Rekommenderade Kreditkort:

  1. Zmarta.se - Jämför kort innan du lånar!

  2. Fokuslån.se - Jämför kort innan du lånar!

  3. BästLån.se - Ansökan om kort

 

Desperat

Här diskuteras lån över 15 000 kr som blancolån och privatlån.
Jessicka777

Desperat

Inläggav Jessicka777 » mån 18 jun 2018, 00:22

Hej
Jag är i stort behov av ett lån på 15000,kan verka futtigt men IOM mitt dåligt psykiska mående med social fobi och depression så har detta satt mig i knipa så som arbetslöshet då jag inte vågar gå på intervjuer och inte haft a-kassa som givetvis lett till skulder och betalningsanmärkningar.
Nu har jag fått ett arbete som jag verkligen vill behålla och ska flytta för att få ner hyreskostnaden men då ska dom givetvis ha deposition på 7500 och sen hyra 7500
Jag vill komma på fötter och har sökt hjälp på vårdcentralen för mitt dåliga mående bl.a.

Det jag ber om av er privatpersoner är detta lån,givetvis med kontrakt och allt

En vädjan efter hjälp

Heygirl

Re: Desperat

Inläggav Heygirl » tis 21 aug 2018, 17:47

Jag känner igen mig i din desperation. Du är spelmissbrukare va?

Hans Christian

Re: Desperat

Inläggav Hans Christian » sön 26 aug 2018, 16:33

Om Ludomani

Bara i Värmland finns det 6500 människor som har problem med spelmissbruk. Det kan vara lätt att fastna i en ond spiral, eftersom både antal och kvalitet på spelen ökar i en hisnande takt. Spelen är designade för att få dig att fastna, och det är mycket svårt, ibland nästan omöjligt, att ta sig ut... Men det finns hjälp att få, och med detta menar jag inte bara lätta lån. (Vilka ni bör akta er för i alla fall). Jag tänkte skriva lite om vad jag läst om spelmissbruk och hur man kan göra sig fri från den onda världen, vilket i erat fall verkar vara det första och absolut viktigaste steget för att uppnå en hälsosam familjeekonomi. Det var det för mig i alla fall.

Första steget: Varför har du inte sökt hjälp själv före detta? Det är ingen anklagelse. Sanningen är att de vanligaste anledningarna till att folk försöker klara sig själva så länge som möjligt är känslor av skuld och skam. Dina nära och kära har kanske lagt märke till att något är fel, men du vågar inte medge att de har rätt. Eller så vet alla vad som pågår, antingen är de helt rådvilla eller också har de blivit medskyldiga. Och det är ju så enkelt att fasta i fällan i dagsläget, det finns inga gränser på antalet pengar som kan spelas, och man kan smyga med det så mycket man vill, eftersom det går att spela på mobilen när resten av hushållet sover. Jag smög skickligt med mitt missbruk i flera år.

Rådet är alltså: Känner du igen dig i ovannämnda situation, tänk på konsekvenserna av ditt spelmissbruk. Tänk på de skulder du hopat på dig. Tänk på allt det roliga du skulle kunna göra med din lön om du inte vore tvungen att betala in den på spel varje dag. Tänk på hur glad och fri du skulle kunna känna dig om du blev skuldfri.... Tänk på detta tills du blir äcklad, det var det som hjälpte mig. Vämjelsen över hur hårt jag blivit lurad, och tanken på den som designat spelet, som just nu kanske satt på Kanarieöarna i lugn och ro och drack en öl för mina pengar... Berätta för den som bryr sig om hur illa du tycker om spelandets konsekvenser (varje 3:e spelad krona kommer från en spelmissbrukares ficka). Tänk på alla de som skor sig på din olycka. Ligger du och vänder dig i sängen klockan 3 på morgonen av spellust, väck då din partner, ring din bästis eller din mamma och prata ut om det. Det är orättvist att du blivit lurad på dina pengar - för det är det det handlar om. Ladda ner alternativa spel på mobilen, sådana som inte kräver någon som helst betalning, ever. (Inte candy crush!) Spela dem när suget kommer. Stäng alla dina konton, radera information om kreditkort mm. Bestäm dig för att lämna, och gör allt du kan för att hålla fast vid ditt beslut.

(Tycker du det är inte riktigt snällt att väcka anhöriga mitt i natten, ring Stödlinjen i stället, så får du en vilt främmande människa att prata med i stället, en expert på ämnet. Men det kan vara lite knepigt att försöka förklara mystiska hemliga telefonsamtal ppå balkongen klockan 3 på morgonen för en konfunderad partner, så bekänn rubbet innan du ger dig ut på ett sådant samtal. Du behöver inte riskera att förlora även din relation på köpet.)

Råd nummer 2: För dagbok över ditt missbruk. Köp en kalender som du sätter fast på kylen eller något annat synligt ställe. Skriv upp varje gång du spelar, samt hur mycket du spelar för. Detta kommer att ge dig en mycket riktigare insikt över ditt problem än att bara gå på känsla och lite immigt veta att man förlorat massor. Var flitig med kalendern! Du får inte låta en dag gå förbi utan att skriva i den - och lyckas du med att gå 24 timmar utan att ens titta åt spelet, ... skriv upp det också! Du behöver all bevis du kan få tag på på att du faktiskt kan klara detta, så belöna dig själv med något du tycker om varje gång du lyckas. OBS: en liten speltur är INTE en bra belöning.

Ja nu hade jag ju lovat att skriva LITE om spelberoende, det blev visst ett helt kapitel. Men ni andra före detta spelmissbrukare har säkert också bra råd att komma med: dela gärna med er av dem! Det är ett av mina favoritteman, och eftersom jag just nu befinner mig i fixa-min-trassliga-ekonomi-delen av mitt liv, vill jag gärna läsa så mycket jag kan om hur man bygger upp sin ekonomi på nytt efter att ha spelat bort en halv miljon...

Hej så länge.

Hooked

Re: Desperat

Inläggav Hooked » sön 09 sep 2018, 19:43

Det var äckel över lurendrejjeri som fick mig att sluta för gott. Jag blev fast i spelandet med ett till synes ofarligt spel, som var mycket populärt och många människor ville vara med att spela. Det var ju roligt, och jag blev glad varje gång jag spelade, det var snygg grafik och en tilltalande bakgrundsmelodi. Man betalar ofta för att roa sig och det gjorde även jag, ganska gärna för att jag hade ju kul när jag spelade. Dessutom böjade livet te sig ganska blekt när jag inte satt vid datorn, det fanns lite att göra och inte så roligt, så tiden jag tillbringade vid spelet växte ständigt. Lika bra gick det med mina skulder, de växte och mådde väldigt bra. "Jag kommer att klara dem lätt sen", tänkte jag aldrig och oroade mig inte för dem... tills jag en dag märkte att jag aldrig i livet skulle klara av det. En vän rekommenderade också en artikel om just det spelet som jag gillade, och sa att det han läste hade fått honom att sluta. I artikeln förklarades till detalj hur spelets designare listigt funderat ut hur man bäst skulle kunna använda den mänskliga psykologin till att skapa beroende och tjäna pengar. Varenda liten detalj hos spelet var tänkt för att spelaren skulle bli beroende av spelet, den vackra grafiken tilltalade ögat och belöningarna kom precis i rätt ögonblick. Man fick greppas med problem som lite i sänder blev svårare, och för det mesta klarade man dem inte på första försöket. Detta får människor som jag att inte vilja ge upp, att vilja pröva igen och igen, och ju mer man har gett av sig själv till ett spel, desto större är tillfredsställelsen när man vinner. Och spelet var gjort för att vinnas. Varje gång det hände, fick man höra ett särskilt fint litet ljud, som hjärnan började associera med sekretion av dopamin, en hormon som kroppen själv tillverkar. Man blir alltså hög på en egentillverkad naturlig drog. Och spelet gjorde så att detta skedde gång på gång, jag blev beroende av det, och det var därför som livet utanför blev så trist - jag fick ju inte lika mycket dopamin av att stå och diska! För att få känslan att stanna kvar, var jag tvungen att fortsätta spela - men det började kosta pengar efter någon nivå. Och det var så jag blev av med mina pengar, jag gav gladeligen bort vartenda öre till den som lurat mig.
När jag förstod allt detta, kanske tillbakaryckt till verklilgheten genom den chock jag fick när jag fick se information om min dåvarande skuld, blev jag så äcklad och så less på spelet att jag suddade bort appen från min mobil och lovade mig själv att aldrig ens tänka på det igen. Jag har inte öppnat spelet sedan dess, men konsekvenserna finns kvar. Jag pågår just nu skuldsanering, och det är INTE kul. Desperationen växer ibland till enorma mängder, men jag har bestämt att jag aldrig mer ska ge bort mina hårt intjänade slantar till någon smart spelutgivare, så jag har börjat motionera i stället, varje gång suget kommer. Det har även gjort under för min hälsa. Jag har 3 år kvar, sen är jag klar... och då minsann tänker jag börja planera min egna ekonomiska framtid ordentligt.

Nina

Re: Desperat

Inläggav Nina » mån 24 sep 2018, 21:38

Groovy. Din kompis har väldig tur att du är på hugget, det är minsann inte alla som är villiga att hjälpa andra komma ifrån spelandet... jo kanske någon sväng precis i början, men att hålla på med någon i ett helt år, det är en helt annan nivå. Jag tror säkert att de flesta som har en sådan speladdiktion skulle ha det mycket lättare om de hade någon som var villig att hjälpa dem på det sättet, och inte bara det, utan också någon som förstod sig på situationen och faktiskt kunde hjälpa till. Så bra gjort, bra kämpat säger jag, jag har fått ny inspiration för att hjälpa dem som jag känner! Sen tänkte jag också kommentera om detta du skriver om vem man umgås med. Och det är egentligen mycket viktigare än man kanske tror. Man kanske har goda vänner som också är spelberoende och vill sluta, och då känns det kanske säkert att umgås med dem, men det är ju så viktigt att tänka på vilket inflytande man egentligen har på varandra. Pratas det om hur mycket man saknar spelandet hela tiden, om hur roligt det var med det här och det där, kan inflytandet, hur välmenande det än är, vara ganska skadligt, eftersom de roliga stunderna återupplevs gång på gång och saknaden växer - man TÄNKER alltså på spelet hela tiden även om man inte håller på. Då tror jag det är bäst för båda parterna om de kommer ifrån varandra lite tills de blivit av med beroendet och är starkare. Hur detta kommer att funka i en parrelation där båda sambos eller makar är spelberoende, det är en helt annan historia, och till den har jag fortfarande inte kommit på någon bra lösning.
Ni kan kanske börja ett tvätta-fönster-företag på fritiden. Ni kommer att vara tillsammans, men fullt upptagna och absolut inte ha tid till spelandet - och ni får betalt till på köpet, det funkar ju alltid fint när man vill betala av en massa skulder man samlat på sig i onödan.

Groovy

Re: Desperat

Inläggav Groovy » mån 08 okt 2018, 07:26

Wow.. förväntade mig inte så många goda ord, inte. Tack!

Jag var inte speciellt nobel och ädel till och börja med om jag ska vara ärlig. Sanningen är att det hände en del tråkiga saker i mitt liv och då behövde jag hjälp men ingen orkade hjälpa mig. Då bestämde jag mig för att inte vara som alla andra och ifall jag bara kan så bör jag hjälpa till. Och tillfället kom i from av en spelberoende kompis som dessutom var en riktigt god vän till mig.

Ja, ett helt år är länge men det är ju inte så att jag suttit och hållit honom i handen i 12 månader. Det är inte som att ta hand om ett barn direkt, så jobbigt är det inte (föräldrarna i det här forumet kommer att förstå vad jag menar, för resten blir det kanske inte glasklart, men jag har inget annat att jämföra med). Visst krävde det engagemang och tid men inte så mycket tid som vissa andra saker tar upp. Till exempel om du gillar en TV serie och tittar på alla avsnitt så tar det typ 2 timmar i veckan (jag gillar och också TV serier - House of Cards, Game of Thrones, Peacky Blinders etc), inte sant? Nåväl, tänk att du hoppar över ett avsnitt och tar den där timmen för att hjälpa polaren och betala hans räkningar, håller ordning i hans pengar tills han blir bra. Det tar inte längre tid än så.

Sen sprang jag ju själv så han följde bara med, det krävde inte mycket av mig. Inte mer än ett telefonsamtal. Han ville ju också sluta och det hjälpte mycket, annars hade det inte fungerat. Inte ett dugg för att ingen har ju tid att sitta bredvid någon i flera månader och se till att han eller hon inte spelar.

Grejen är att jag mådde jättebra av allt det här själv. Jag mådde bra av att jag faktiskt hjälpte någon, jag gjorde något stort och betydelsefullt. Så när det väl kom omkring så tog jag det här steget lika mycket för mig själv som för honom. Jag mådde bra av det också.

Så mitt råd till alla som läser det här är: hjälp när ni kan. Det finns många spelberoende människor eller desperata människor med dålig ekonomi. Ni kommer att må bra av det och kommer att ha en evigt tacksam person i ert liv.

En sista kommentar: @ Bakagan.. vad menar du med din post?

rK!

Re: Desperat

Inläggav rK! » fre 30 nov 2018, 17:04

Blev så nyfiken på vad Bakagan hade skrivit men hittar inte posten... nåväl.

Du har rätt, Groovy. Ibland tror vi att vi inte har tid, men det gäller bara att justera våra prioriteringar. Och här erkänner jag hur även jag har det: när det kommer till kritan vill man ju hellre ta det lugnt framför TV:n i stället för att sitta och lyssna på problem. Men om man tänker efter så är ju en medmänniska och en vänskap värda så mycket mer än Game of Thrones, som man kan kolla på tillsammans i alla fall.

Men det som alltid slår mig lika hårt är hur lite ekonomi egentligen har med pengar att göra. Det är nästan aldrig fråga om hur mycket eller hur lite vi har, snarare om hur vi tänker runt saken. Och med spelberoende är det ju precis samma sak!

Groovy

Re: Desperat

Inläggav Groovy » fre 04 jan 2019, 08:05

Tycker samma som rK! att man sitter hellre i soffan, man är ju trött.

Jag föredrar också att slöa och titta på Game of Thrones eller House of Cards. De är så sjukt bra men i det här fallet prioriterade jag. Om sanningen ska fram så känns det så mkt bättre att ha hjälpt någon så man gör det mycket för sig själv också. Lite konstigt att egot kan växa av en sådan sak men det kan den. Tror att många skänker pengar till välgörenhet av samma orsak - man mår bra av det helt enkelt. Inte för att jag vill jämföra min kompis med välgörenhet, långt ifrån alltså men det är något man gör för någon annan. Man skänker tid, pengar eller vad det nu kan vara och när resultatet är gott mår man så bra. Den känslan håller i sig. Nu hade inte detta med vårt ämne att göra men jag kände att jag var tvungen att skriva min utläggning.

Återigen vill jag hålla med rK! att ekonomi har lite med pengar att göra. Det är trist att det är så men sanningen är att vår insikt om hur saker och ting fungerar påverkar vår ekonomi mer än något annat. Visserligen spelar inkomsten en stor roll men inte lika stor som de psykologiska effekterna.

Spelmissbruk (även om jag aldrig missbrukat själv) tror jag handlar om adrenalinrushet man får när man satsar. Att invänta och se ifall man vunnit skapar en sådan eufori som är svår att beskriva. Och som ni ser handlar inte detta om pengar, inte alls, det handlar om hur man mår och hur spelen får oss att må.

Maria

Re: Desperat

Inläggav Maria » fre 01 feb 2019, 02:33

Jag blev beroende av Candy Crush. Vet du Hooked, jag vet inte vilket spel just du fastnat för, men din beskrivning låter ganska mycket som samma spel, och eftersom jag vet att det var väldigt stort en tid har jag inte svårt att tänka mig att det var just det det var.

Nåväl, jag förlorade inga pengar på spelet, trots att jag mycket väl ville. Landet jag bor i - ja, jag vet inte riktigt hur det funkar med det - men jag har en iPhone som jag spelade på, och nu var det så att iTunens inte ville acceptera mitt kreditkort. Så jag var väldigt irriterad väldigt länge - jag kan fortfarande inte köpa något i Storen, jag får nöja mig med gratisversionen av de flesta appar - men sen, när febern hade gått över, märkte jag hur bra det egentligen varit för mig att det funkade just så. Annars hade candy crush skott sig ganska bra även på min lön, och det är ju så dumt när man tänker efter. Krossade virtuella karameller! Och det ska kosta pengar! Jag blev fri från beroendet i alla fall, och det är jag väldigt glad för.

Och jag blev fri från det för att det gick helt enkelt inte att spela efter en tid, så trots suget så satt jag där utan åtkomst till spelet, och det varade tillräckligt länge för att jag skulle glömma det. Funkade ju helfint tyckte jag.

Jag vet att det inte var ett lika starkt beroende som några av er känner, som har spelat i åratal kanske och mår fysiskt illa av att undvara spelet. Men jag vet lite om hur det känns, och jag vet att om man klipper helt med spelet tillräckligt länge, så hjälper det att börja åtminstone - det krävs drastiska metoder ibland! Och även om det viktigaste för stunden kan verka vara nästa nivå, och husbygget känns så overkligt långt borta att man helst vill strunta i det helt "för att det kommer aldrig att hända i alla fall" - tänk om! Du KAN vara starkare än suget. Låt dig inte bli en slav!

Ett par extra tankar till er därute som är äldre: Jag har läst att många spelmissbrukare är pensionärer som, ja, tappat lusten att leva helt enkelt. Det är sorgligt att veta att några av samhällets smartaste, duktigaste och snällaste individer drabbats av ålderdom och inte längre känner sig dugliga. Hoppa inte i det teknologiska ättestupet är ni snälla! Har ni pengar att spela med, använd dem att resa i stället! Vill ni dö - det är intressantare att göra det genom ett fallskärmshopp än genom att få en infarkt framför datorn för att spelet gick åt pepparn. Och förhoppningsvis går hoppet bra, och ni återfår livslusten och gläder oss med er närvaro i många fler år. UT OCH RES. Våga det ni aldrig vågat, gör det ni kan och orkar, jag skulle hata tanken att min gamla mormor satt och tog död på sig framför ett spel!

Annonser från lånforum.nu:

Återgå till Banklån & Större Lån

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster