Bli medlem
  • Den officiella tråden om Loanstep : Smslån & Mikrolån

Vill du få erbjudanden om nya och gratis smslån?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev är gratis och du kan när du vill avanmäla dig från vårt nyhetsbrev.
* i samarbete med lånaidag.com

Rekommenderade Långivare:

  1. Lendo  - Låna mellan 5000 - 500 000 kr

  2. Kortlån.se - Nya lägre priser

  3. Lånaidag.com - Jämför innan du lånar!

  4. Onea - Snabbt svar, ingen UC!

 

Den officiella tråden om Loanstep

Här i Smslån & Mikrolån diskuterar vi smslån/mikrolån på belopp mellan 500 och 15000 kr.
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 15 mar 2017, 15:22

Den officiella tråden om Loanstep

Inläggav Loanstep » ons 22 mar 2017, 12:12

Hej på er allesammans!

Eftersom vi har fått många nya låntagare under den senaste tiden, och en del av dem kommer härifrån Flashback, vill vi starta en ny tråd för att på ett så effektivt och enkelt vis som möjligt kommunicera med er. Ni får gärna ge kritik, ställa frågor och framföra funderingar kring våra produkter här i tråden, så ska vi svara och hjälpa er så mycket vi kan.

Om Loanstep
Loanstep fokuserar till 100 % på låntagare och på att ge dem en så god upplevelse som möjligt.

Loanstep erbjuder både korttidslån och långtidslån. Korttidslånen har löptiden 61 dagar, men där finns möjlighet att få 100 % rabatt på alla kostnader om man återbetalar inom 14 dagar. Långtidslånen ligger på en längre löptid, upp till 60 månader, och handlar om summor upp till 50 000 kr medan korttidslånen ligger på max 5 000 kr.

Ränteexempel, korttidslån: 382,85 % eff. ränta vid ett lån på 5 450 kr
Ränteexempel, långtidslån: 11,3 % eff. ränta vid ett lån på 50 000 kr


Våra tre vanligaste frågor:
1. Vad handlar effektiv ränta om egentligen?

Den effektiva räntan är ett sätt att förklara alla kostnader över ett helt år. Med våra korttidslån går det inte att låna så länge, vilket gör att siffran kan se skrämmande ut. Låt oss kika på ett exempel där man ansöker om ett lån där man vill få 3 000 kr utbetalt:

Kreditavtalets löptid 61 dagar. Kreditbelopp 3 300 kr. Bunden kreditränta 300 kr (69,78 %). Förmedlingsavgift 700 kr. Aviavgift 60 kr. Sammanlagt belopp 4 360 kr. Effektiv ränta 444,4 %.

Här är alltså kreditbeloppet 3 300 kr och sammanlagt belopp att återbetala är 4 360 kr. Här är den effektiva räntan 444,4 %. Beloppet som ska återbetalas är inte mer än fyra gånger så stort som kreditbeloppet, alltså inte 14 655 kr, vilket många först tror. Den effektiva räntan syftar till den summa som skulle återbetalas om lånet hade haft en löptid om ett år.

2. Hur fungerar kreditbedömningen?

Alla våra kunder måste verifiera sin identitet. Detta sker genom Bank-ID. Om långivaren eller låntagaren ej har Bank-ID sker en rigorös kontroll där ett flertal olika uppgifter samlas in.

Den individuella bedömningen görs beroende på låntagarens hela dokumenterade ekonomi. Vi tittar inte bara på din inkomst, vi gör en bredare kontroll än så.

Din inkomst bör vara minst 150 000 kr om året, och det bör inte finnas ett alltför stort underskott av kapital i förhållande till din inkomst. Ut över det bör det inte finnas många betalningsförelägganden, inte heller flera små eller stora skulder hos kronofogden. Att man har en betalningsanmärkning behöver inte betyda att din ansökan kommer få avslag, men, har man en anmärkning bör den vara 12 månader gammal.


3. Jag blev nekad idag, men kommer jag kunna låna i framtiden?

Möjligheten att låna i framtiden kommer att påverkas beroende på hur din privata ekonomi utvecklas. Om man vid ett senare ansökningstillfälle har förbättrat sin situation och inte har ådragit sig någon mer anmärkning eller på annat sätt försämrat sin kreditvärdighet finns absolut möjligheten att bli beviljad ett lån.
Normalt godkänner vi 1 anmärkning om den är äldre än 12 månader. Vi tittar även på betalningsförelägganden hos Kronofogden. Ett betalningsföreläggande om ett större belopp kan ha negativ inverkan stort föreläggande kan ha en negativ inverka på dina chanser att få lån medan något mindre eventuellt inte behöver göra det.

Tack för att ni tog er tid att läsa detta och skriv gärna om ni har tankar, frågor eller funderingar!

Med vänliga hälsningar,
Loanstep

Annonser från lånforum.nu:

Återgå till Smslån & Mikrolån

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster